• Посилання скопійовано

За порушення термінів сплати авансових внесків – штраф

Оскільки авансові внески вважаються узгодженими грошовими зобов'язаннями, за їх несплату або несвоєчасну сплату платники несуть відповідальність

За порушення термінів сплати авансових внесків – штраф

Наказом Міндоходів від 22.11.2013 р. № 698 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію з окремих питань щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

Фахівці пояснили, оскільки авансові внески вважаються узгодженими грошовими зобов'язаннями, за їх несплату або несвоєчасну сплату платники несуть відповідальність, передбачену статтею 126 Податкового кодексу України.

Так, у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом визначених строків, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

 -10 відсотків погашеної суми податкового боргу ― при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання;

- 20 відсотків погашеної суми податкового боргу ― при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання.

Крім цього, на суму податкового боргу нараховується пеня за кожний день прострочення з розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Нацбанку (підпункт 129.1.1 пункт 129.1 стаття 129 Податкового кодексу України).

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»