• Посилання скопійовано

Змінено порядок накладання Фондом гарантування вкладів фізосіб адмінштрафів

Затверджено зміни до Положення про порядок накладення адміністративно-господарських санкцій Фондом гарантування вкладів фізичних осіб

Змінено порядок накладання Фондом гарантування вкладів фізосіб адмінштрафів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив зміни до Положення про порядок накладення адміністративно-господарських санкцій Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Змынами, зокрема, уточнено, що протоколи про правопорушення складаються та підписуються працівниками Фонду, уповноваженими на їх складання.

У разі виявлення порушення при здійсненні безвиїзного контролю підпис уповноваженого(их) працівника(ів) Фонду на протоколі про правопорушення скріплюється печаткою Фонду.

У разі відмови представника банку, який притягується до відповідальності, підписати протокол про правопорушення, складений протягом проведення інспекційної перевірки, уповноважений працівник Фонду робить напис про відмову в його підписанні. У цьому разі представник банку має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу про правопорушення, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання.

Крім цього, внесено зміни до Положення про порядок накладання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб адміністративних штрафів.

Зокрема, передбачено, що підставами для притягнення будь-якої особи до адміністративної відповідальності є створення перешкод для доступу уповноваженої особи Фонду до банку при здійсненні тимчасової адміністрації або ліквідації, до його активів, книг, записів, документів, баз даних.

Створення таких перешкод тягне за собою накладення на особу штрафу в розмірі від 300 до 500 нмдг (Рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 30.12.2013 р. №41).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»