• Посилання скопійовано

Податківці нагадують про адмінвідповідальність за порушення подання звіту з ЄСВ

Неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо ЄСВ, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Податківці нагадують про адмінвідповідальність за порушення подання звіту з ЄСВ

Фахівці Головного управління Міндоходів у м. Києві нагадують, що відповідно до п. 4 частини 1 ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками ЄСВ є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, та подають до органів доходів і зборів звіт самі за себе.

При цьому, у п.1 частини 1 ст. 4 Закону, платниками ЄСВ визначено підприємців, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців).

Згідно зі ст. 165 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення законодавства про збір та облік ЄСВ, зокрема, неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо ЄСВ, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Разом з тим, адміністративна відповідальність не застосовується до фізичних осіб підприємців, які не мають найманих працівників та подають до контролюючих органів звіт щодо сум нарахованого ЄСВ самі за себе.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»