• Посилання скопійовано

Генеральна прокуратура підтримує ідею запровадити процедуру «провокації хабара»

За словами заступника генерального прокурора, процедуру «провокації хабара» для боротьби з корупцією потрібно застосовувати до всіх чиновників, включаючи суддів

Генеральна прокуратура підтримує ідею запровадити процедуру «провокації хабара»

Процедуру «провокації хабара» для боротьби з корупцією потрібно застосовувати до всіх чиновників, включаючи суддів.

Про це заявив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«Такі механізми повинні проводитися у всіх напрямках і всіх корупційних справах. Не має значення, суддя чи прокурор, чи депутат, чи олігарх. І всі слідчі органи, які мають повноваження, повинні цим займатися, коли мова йде про хабар», − сказав Сакварелідзе.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді 4 червня заявив, що в Україні можуть прийняти закон про провокації хабара.

«Я все більше замислююся про провокації хабара. Це коли спеціально мотивовані люди перевіряють чиновника на схильність брати (хабар)», − сказав він.

Порошенко визнав, що цей «інструмент багатьма вважається суперечливим, але він однозначно посилить тиск на корупціонерів: сам факт того, що люди знають, що хабар може бути спровокований, деяких позбавить бажання ризикувати».

На підставі: Forbes.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»