• Посилання скопійовано

Роботодавців штрафуватимуть за порушення прав мобілізованих

Кабмін пропонує штрафувати керівників підприємств, установ, організацій у разі незабезпечення збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації

Роботодавців штрафуватимуть за порушення прав мобілізованих

Кабмін пропонує штрафувати керівників підприємств, установ, організацій у разі незабезпечення збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати компенсації середнього заробітку.

Відповідний законопроект, як повідомили у КМУ, 26 червня було схвалено Кабінетом Міністрів України.

Проектом передбачається внесення змін до статті 265 Кодексу законів про працю України в частині штрафу за незбережені робочі місця, посади тощо у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Окрім того, пропонується внести зміну до статті 41 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо накладення штрафу на цих посадових осіб у разі порушення зазначених вимог законодавства про працю у розмірі від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»