• Посилання скопійовано

Який штраф стягується за допуск до роботи без оформлення трудового договору?

Держпраці нагадує, що за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору на сьогодні передбачено штраф у розмірі 36 540 грн

Який штраф стягується за допуск до роботи без оформлення трудового договору?

Держінспекція з питань праці у листі від 03.08.2015 р. №1364/24/21/01/2298-15 зазначила, що повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу є частиною укладання трудового договору, яке складається із виданого наказу та повідомлення ДФС та її територіальних органів.

Відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачена:

- для юридичних та фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю, ст. 265 КЗпП (штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, - на сьогодні 36540 гривень);

- для посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю, - ч. 3 та 4 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 гривень), за повторне порушення - від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 гривень)).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»