• Посилання скопійовано

ДФС нагадує про вересневі зміни у нарахуванні пені та штрафів

Зокрема, до 31.12.2016 р. платникам податків з обсягом доходів або операцій до 20 млн грн штрафи, нараховані на суму податкового зобов'язання, яке сплачене без оскарження податкового повідомлення-рішення, скасовуються протягом 10 днів з дня сплати податкового зобов'язання

ДФС нагадує про вересневі зміни у нарахуванні пені та штрафів

ГУ ДФС в Тернопільській області нагадало, що Законом № 655-VIII, який набрав чинності з 01.09.2015, були внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема, щодо порядку нарахування пені при самостійному виявленні платником податку помилок та щодо штрафних (фінансових) санкцій.

Так, завдяки доповненню ст. 129 ПКУ пунктом 129.9, при внесенні змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податку помилок відповідно до статті 50 ПКУ пеня, передбачена цією статтею, не нараховується, якщо зміни до податкової звітності внесені протягом 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов'язання, визначеного ПКУ.

Закон № 655 до 31 грудня 2016 року включно скасовує платникам податків, обсяг доходів та/або операцій яких за попередній (звітний) рік складав менше 20 млн грн, штрафні (фінансові) санкції, нараховані на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення в терміни, визначені ПКУ. Нараховані штрафні (фінансові) санкції скасовуються протягом 10 днів з дня сплати такого податкового зобов'язання у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Зазначена норма не застосовується при повторному протягом року визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання з одного й того самого податку або збору. При цьому у разі скасування штрафної санкції відповідне сплачене податкове зобов'язання не підлягає подальшому оскарженню.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»