• Посилання скопійовано

Діяльність іноземного інтернет-магазину без реєстрації в Україні є порушенням

Про таке порушення має бути повідомлено компетентний орган іноземної держави для організації заходів стягнення

Діяльність іноземного інтернет-магазину без реєстрації в Україні є порушенням

Мінекономрозвитку у листі від 12.06.2015 р. №3501-04/18982-07 роз’яснило деякі  питання здійснення торговельної діяльності через інтернет-магазини.

Зокрема, зазначено, що іноземні госпсуб’єкти, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність на території України, мають право на відкриття своїх представництв на території України, які підлягають держреєстрації.

При цьому такі представництва, філії підлягають акредитації на території України. Зокрема, реєстрацію представництв іноземних госпсуб’єктів центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики.

У разі встановлення контролюючим органом за результатами податкового контролю ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік складається акт, який надсилається через компетентний орган України до компетентного органу іноземної держави для організації заходів стягнення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»