• Посилання скопійовано

Несвоєчасна сплата податків з вини банку: чи буде відповідальність?

Податківці відповідають: відповідальність буде, але лише для банків. Платник податку звільняється від відповідальності за несвоєчасне або не в повному обсязі перерахування таких податків, включаючи нараховану пеню або штрафи

Несвоєчасна сплата податків з вини банку: чи буде відповідальність?

За порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини банку, такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції, а також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду.

При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції. 

На цьому фахівці ДФС наголосили в листі від 16.10.2015 р. № 9647/Б/99-99-10-03-02-14.

Додатково зазначено, що контролюючий орган не застосовує до госпсуб’єкта штрафні санкції і у разі несвоєчасного перерахування (неперерахування) податків внаслідок регулювання НБУ економічних нормативів такого банку. Проте в такому випадку суб’єкт господарювання повинен надати до контролюючого органу заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.    

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»