• Посилання скопійовано

У «єдиноподатників» буде нова «форма»

На сьогодні під час заповнення заяви на єдиний податок, відповідно до пп. 5 п. 298.3 ст. 298 ПК, фізособа-підприємець повинна, серед інших відомостей, зазначати обрані ним види господарської діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2005, а при здійсненні виробництва -- ще види товару (продукції), які він виробляє.

Змінами ж пропонується зазначати у заяві вид діяльності виходячи з КВЕД ДК 009:2010. Мало того, скасовану необхідність зазначати види продукції, яка виробляється, що, загалом, логічно. І досить несподіваним, на думку фахівців, стало те, що види діяльності повинні зазначати лише підприємці 1-ї і 2-ї груп. З цього можна дійти висновку, що у ФОП 3-ї групи взагалі немає потреби відображати види діяльності у заяві на єдиний податок.

Аналогічні зміни стосуються і самої форми свідоцтва платника єдиного податку: у «єдиноподатників» 3-ї групи не зазначатимуться види діяльності, а у свідоцтвах товаровиробників ? перелік товарів, які виробляються. У зв’язку з цим фахівці передбачають, що внесення Мінфіном змін до форм звітності спричинить необхідність заміни відповідних документів на нові, що створить для підприємців додатковий клопіт, у т. ч., можливо, і матеріальні витрати.

Єгор Желтухин

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»