• Посилання скопійовано

Дії платника єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу

Платник єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу, визначеного для його групи, з наступного календарного кварталу за заявою має можливість перейти до іншої групи

Дії платника єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу

Міндоходів у м. Києві інформує, що платник єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу, визначеного для його групи, з наступного календарного кварталу за заявою має можливість перейти до іншої групи.

Так, у разі перевищення обсягу доходу "єдинником" першої групи, за заявою ним може бути обрано II, III чи V групу, або ж здійснено перехід на загальну систему оподаткування. Якщо платник єдиного податку другої групи, що отримав дохід понад 1 млн. грн., то з наступного кварталу може перейти в III або V групу чи обрати загальну систему.

Якщо перевищення обсягу доходу здійснено платником III групи єдиного податку, то останній обрати може лише п'яту групу або загальну систему оподаткування. А "єдинник" п'ятої групи у разі досягнення обсягу доходу в понад 20 млн. грн. зобов'язаний здійснити перехід на загальну систему (Роз'яснення Міндоходів від 22.05.2014 р.).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»