• Посилання скопійовано

16 грудня – останній день подання заяви про перехід на спрощену систему

Платники, які бажають в наступному році перейти на спрощену систему оподаткування повинні подати заяву до 16 грудня 2014 року

16 грудня – останній день подання заяви про перехід на спрощену систему

Платникам податку, які бажають перейти із загальної системи оподаткування на спрощену з 2015 року, необхідно подати до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний 2014 рік.

Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, тобто за 2014 рік, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 Податкового кодексу України. 

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 р. № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік».

 

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»