• Посилання скопійовано

Спрощенці можуть надавати нерухомість в оренду за певних умов

Які підприємці-орендодавці та в яких випадках не можуть бути платниками єдиного податку? Роз'яснюють податківці

Спрощенці можуть надавати нерухомість в оренду за певних умов

ДФС у м. Києві у листі  від 25.09.2015 р. №2845/Щ/26-15-17-04-12 нагадала, що не можуть бути платниками єдиного податку, зокрема, фізичні особи - підприємці, які надають в оренду:

  •  житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 кв. м;
  • нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 кв. м.

Фізична особа, якій належить нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення), не має права надавати одну частину нерухомого майна в оренду як фізична особа - не суб'єкт господарювання, а іншу частину як фізична особа - підприємець на спрощеній системі оподаткування.

Така фізична особа може надавати нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення) в оренду як фізична особа - підприємець на спрощеній системі оподаткування або як фізична особа - не суб'єкт господарювання.

Крім цього, фізична особа - підприємець може перебувати на спрощеній системі оподаткування та здавати в оренду одне житлове приміщення та частину іншого житлового приміщення, розмір яких сукупно не перевищує 100 квадратних метрів, за умови що решта житлового приміщення не перебуває в оренді, в тому числі безкоштовному користуванні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»