• Посилання скопійовано

Податковий борг з ПДВ - підстава для відмови у реєстрації єдинником 4-ої групи

Наявність податкового боргу є підставою для відмови у переході на спрощену систему оподаткування або підтвердженні статусу платника єдиного податку четвертої групи

ДФСУ у листі від 28.09.2015 р. №9016/П/99-99-15-03-01-14 нагадує, що  не можуть бути платниками єдиного податку 4-ої групи госпсуб’єкти, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг (недоїмку). Винятком є лише наявність безнадійного податкового боргу, який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажор).

Таким чином, якщо сльгосппідприємство у строки, встановлені статтею 203 ПКУ, не перераховано з поточного рахунку на спеціальний рахунок суму податкового зобов’язання з ПДВ, то ця сума є податковим боргом. А отже, є підставою для відмови у переході на спрощену систему оподаткування або підтвердженні статусу платника єдиного податку четвертої групи.

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»