• Посилання скопійовано

Перелік документів які повинні бути на місці торгівлі визначено декількома нормативно-правовими актами

Які документи повинні знаходитись на місці здійснення торгівельної діяльності у ФОП на загальній системі оподаткування?

Відповідь: Відповідно до п. 177.10 ст. 177 розділу ІV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) фізичні особи - підприємці зобов'язані вести Книгу обліку доходів та витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. 
 При цьому, фізичні особи - підприємці застосовують реєстратори розрахункових операцій відповідно до Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського та послуг» із змінами та доповненнями. 
 Одночасно, відповідно до ст. 267 розділу ХІІ ПКУ фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування, які здійснюють торгівельну діяльність у пунктах продажу товарів зобов'язані придбавати торгові патенти. 
 Згідно із ст. 9 Закону України від 1 червня 2000 року № 1775-III «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» змінами та доповненнями визначений перелік видів діяльності, які підлягають ліцензуванню 
 Враховуючи вищевикладене, фізичні особи - підприємці на загальній системі при здійсненні торгівельної діяльності зобов'язані здійснювати розрахункові операції виключно із застосуванням реєстратора розрахункових операцій. 
 При цьому, фізичні особи - підприємці повинні забезпечити наявність на торговому місці наступних документів: 
 - книга обліку доходів та витрат; 
 - книга обліку розрахункових операцій; 
 - виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; 
 - торговий патент, ліцензії; 
 - свідоцтва платника ПДВ (у разі, якщо суб'єкт господарювання зареєстрований платником ПДВ); 
 - трудові угоди з найманими працівниками (у разі використання найманої праці).

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»