• Посилання скопійовано

Загальносистемник не отримував доходу: що з ЄСВ?

Якщо підприємець на загальній системі, починаючи з 01.01.2015 р. не отримав в окремому місяці (або за весь рік) доходу, він не зобов’язаний сплачувати ЄСВ за цей період, але вправі самостійно визначити базу нарахування ЄСВ та сплатити його

Загальносистемник не отримував доходу: що з ЄСВ?

ДФС у Запорізькій області в листі від 28.09.2015 р. №761/14/08-01-17-03-14 повідомили, що фізична особа-підприємець, яка знаходиться на загальній системі оподаткування, за результатами господарської діяльності за 2015 рік повинна сплатити єдиний соціальний внесок в наступному році.

Якщо ж фізична особа - підприємець, яка знаходиться на загальній системі, починаючи з 01.01.2015 р. не отримала в окремому місяці (або за весь рік) доходу (прибутку), вона не зобов’язана сплачувати єдиний внесок за зазначений період, але в неї є можливість самостійно визначити базу нарахування єдиного внеску та сплатити зазначену суму.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»