• Посилання скопійовано

Співпраця між ФОП на 2-й групі єдиного податку і ТОВ

ФОП (2 група ЄП) надає ТОВ послуги з оренди частини приміщення під склад (40-50 м кв. з 800 м кв.) та розвезення товару зі складу до покупців ТОВ (водій керує автомобілем на правах доручення від директора цього ж ТОВ). Основний вид діяльності ФОП — вирощування грибів. На якій групі і яких видах діяльності має бути ФОП? Чи треба перейти на групу 3? Чи треба здавати ФОП 3-ї групи, а той — у суборенду ТОВ?

У Вашій ситуації важливу роль буде відігравати система оподаткування, на якій перебуває ТОВ, з яким Ви співпрацюєте.
Якщо ТОВ — Ваш партнер — перебуває на спрощеній системі оподаткування, в такому разі Ви зможете надавати послуги оренди в 2-й групі єдиного податку, якщо ТОВ — платник податків на загальній системі оподаткування, то послуги йому Ви зможете надавати в 3-й групі.
Також Ви можете передати в оренду частину нежитлового приміщення фізособі-підприємцю, платнику єдиного податку 3-ї групи, який, своєю чергою, вже буде надавати послуги суборенди ТОВ.
Вам обов’язково потрібно внести в свідоцтво всі види діяльності, якими Ви займаєтесь чи плануєте займатись (оренда власного нежитлового приміщення, надання послуг транспортування та Ваш основний вид економічної діяльності).
У разі Вашого бажання самостійно надавати послуги оренди частини нежитлового приміщення та доставки товарів для ТОВ (якщо воно перебуває не на спрощеній системі оподаткування) Вам потрібно перейти до 3-ї групи зі ставкою єдиного податку 5%.

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»