• Посилання скопійовано

ФОП — платник ЄП може торгувати вроздріб паливно-мастильними матеріалами у каністрах до 20 літрів

Чи має право ФОП — платник ЄП здійснювати продаж паливно-мастильних матеріалів?

Відповідно до пп. 291.5.1 ст. 295 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (фізичні особи — підприємці), які здійснюють, зокрема, виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю до20 літрів та діяльності, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
Виходячи із зазначеного, фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку мають право здійснювати виключно роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю до 20 літрів.
Здійснювати роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю понад 20 літрів, а також оптовий продаж таких товарів незалежно від об’єму тари, фізичним особам — підприємцям — платникам єдиного податку не дозволяється.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»