• Посилання скопійовано

У разі втрати або зіпсуття свідоцтва платника ЄП такому платнику видається дублікат

Яким чином фізична особа — підприємець — платник єдиного податку може отримати дублікат свідоцтва платника єдиного податку у разі його втрати чи зіпсуття?

Відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), свідоцтво платника єдиного податку видається суб’єкту господарювання, який подав до органу державної податкової служби заяву щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.
Бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку. Облік бланків свідоцтв платників єдиного податку здійснюється органами державної податкової служби (п. 299.2 ст. 299 ПКУ).
Свідоцтво платника єдиного податку видається безстроково виключно суб’єкту господарювання або уповноваженій ним особі та не може передаватися для провадження господарської діяльності іншим особам (п. 299.3 ст. 299 ПКУ).
Згідно із п. 299.7 ст. 299 ПКУ у разі втрати або зіпсуття свідоцтва платника єдиного податку такому платнику видається дублікат свідоцтва в порядку, встановленому цією статтею для видачі свідоцтва платника єдиного податку.
Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безоплатно протягом 10 календарних днів з дня подання суб’єктом господарювання заяви (п. 299.5 ст. 299 ПКУ).
Враховуючи вищенаведене, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку у разі втрати або зіпсуття свідоцтва платника єдиного податку має право отримати дублікат цього свідоцтва протягом 10 робочих днів на підставі письмової заяви, що складається в довільній формі та подається до органу ДПС за місцем податкової адреси фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»