• Посилання скопійовано

ПКУ не визначено конкретного терміну подання заяви про внесення змін до видів діяльності платником ЄП

Приватний підприємець ? платник єдиного податку за ставкою 5% вніс зміни до держреєстру щодо видів діяльності. Чи може ця особа відразу після внесення змін займатися новим видом діяльності, чи лише з наступного кварталу (місяця)?

Відповідно до п. 299.11 ст. 299 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), у свідоцтві фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку зазначаються, зокрема, обрані фізичною особою — підприємцем види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2005, у разі здійснення виробництва — також види товару (продукції), що нею виробляються. При цьому до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання платником єдиного податку заяви органом державної податкової служби вносяться зміни щодо видів господарської діяльності (п. 299.12 ст. 299 ПКУ). Крім того, у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ст. 298 ПКУ). Тобто нормами ПКУ не визначено конкретного терміну подання заяви про внесення змін до видів діяльності безпосередньо фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку третьої групи. Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа — підприємець — платник єдиного податку третьої групи бажає внести зміни до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в частині видів господарської діяльності, вона подає заяву за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 р. №1675. При цьому рішення щодо термінів подання зазначеної заяви приймається фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку третьої групи самостійно.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»