• Посилання скопійовано

Терміни подання звітності при переході зі спрощеної на загальну систему

У І — ІІ кварталі 2012 року приватний підприємець перебував на спрощеній системі оподаткування, а з 1 липня 2012 року перейшов на загальну систему оподаткування. Яку звітність та в який термін має подавати приватний підприємець на загальній системі оподаткування?

Відповідно до п. 177.5 ст. 177 ПКУ від 02.12.10 р. №2755-VI (зі змінами та доповненнями) фізичні особи — підприємці подають до органу ДПС податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи.
Разом з цим пп. 177.5 ст. 177 ПКУ встановлено, що фізичні особи — підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку або перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну чи сплачували фіксований податок до набрання чинності цим Кодексом, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Платники податку розраховують та сплачують авансові платежі у строки, визначені пп. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 ПКУ, що настануть у звітному податковому році.
Таким чином, слід подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за підсумками III кварталу в термін з 1 жовтня 2012 року до 9 листопада 2012 року (включно).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»