• Посилання скопійовано

При продажу коштовностей та годинників іноземного виробництва «єдинників» хочуть зобов?язати використовувати РРО

Наявність у продажу незаконно ввезених товарів робить економічно недоцільним легальний імпорт, а отже, не дозволяє розвивати дистриб'юторську мережу, розробляти довгострокові плани роботи, вибудовувати соціально відповідальну модель бізнесу

Учора Кабмін зареєстрував проект №11404 про внесення змін до ст. 296 ПКУ щодо посилення контролю за обігом товарів іноземного виробництва.
Положення ст. 374 Митного кодексу не відносять до об'єктів обкладення митними платежами товари, що ввозяться громадянами на митну територію України, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 300 і 1000 євро, залежно від способу такого переміщення. Така норма створює можливість ввезення з комерційною метою високоліквідних товарів народного споживання, які реалізовуватимуться на митній території України без оподаткування, — зазначається у пояснювальній записці до проекту.
Законопроектом передбачається запровадити для фізосіб — платників єдиного податку 1 — 3 груп обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій під час продажу товарів іноземного виробництва, що підпадають під визначення, груп 71, 84, 85 і 91 УКТ ЗЕД. Зокрема, це ювелірні вироби; машини посудомийні, холодильники, морозильники та інше холодильне морозильне обладнання; машини пральні; машини автоматичної обробки інформації, у т.ч. портативні (ноутбуки, нетбуки, планшетні комп'ютери); телевізори; пилососи; монітори та проектори; телефонні апарати для стільникових мереж зв'язку або інших безпроводових мереж зв'язку; годинники.
Також пропонується зобов′язати платників єдиного податку 1 і 2 груп та платників єдиного податку 3 і 5 груп, які не є платниками ПДВ, вести книгу обліку витрат на придбання вищезгаданих товарів іноземного виробництва.
Крім того, документом встановлюється, що засвідчена декларантом копія митного документа, відповідно до якого товар було ввезено на митну територію України у митному режимі імпорту, є обов'язковою для обліку зазначених товарів іноземного виробництва.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»