• Посилання скопійовано

Пільги зі сплати ЄСВ до платників ЄП, які тимчасово припиняють діяльність, не застосовуються

З 01.01.2012 я зареєстрований у податковій як платник єдиного податку 3-ї групи. Діяльність свою тимчасово припиняю. Чи треба сплачувати ЄСВ, якщо в декларації будуть зазначені «нульові» доходи?

З 1 січня 2011 року діє Закон України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон). Виключно цим Законом визначаються правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати.
Відповідно до ч. 2 ст. 8 Закону єдиний внесок не входить до системи оподаткування. Податкове законодавство не регулює порядок нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску.
Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону фізичні особи — підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного внеску до Пенсійного фонду України і зобов’язані сплачувати єдиний внесок в розмірі 34,7% від бази нарахування єдиного внеску, що визначається такими платниками самостійно. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (п. 3 ч.1 ст. 7 Закону).
На сьогодні чинним законодавством пільги щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування платникам, які обрали спрощену систему оподаткування і тимчасово припиняють господарську діяльність, не передбачені.

Джерело: Головне управління ПФУ в Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»