• Посилання скопійовано

Перша та друга групи спрощенців можуть здійснювати види діяльності не зазначені в Свідоцтві

Які дії ФОП платника єдиного податку, у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування?

Перша та друга групи спрощенців можуть здійснювати види діяльності не зазначені в Свідоцтві

Якщо фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку порушують умови, визначені ПКУ щодо перебування на спрощеній системі оподаткування та/або перебування у відповідній групі платника єдиного податку, то такі платники зобов’язані в податковій декларації платника єдиного податку додатково відобразити окремо доходи, отримані від здійснення операцій, які не дають права на застосовування спрощеної системи оподаткування та застосувати до них ставку ЄП в розмірі 15%, і з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснене одне із порушень, перейти до іншої групи платника ЄП або на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Разом з цим, у 2012 році платники єдиного податку першої – другої груп у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у їх свідоцтві платника ЄП не застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15% до доходу, отриманого від такої діяльності та не зобов’язані переходити на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»