• Посилання скопійовано

"Спрощенців" не штрафуватимуть за несвоєчасну заміну КВЕД

Лист ДПСУ від 13.12.2012 р. №11394/0/71-12/17-1217

"Спрощенців" не штрафуватимуть за несвоєчасну заміну КВЕД

ДПСУ зазначає, що свідоцтва платника єдиного податку, які видані у 2012 році та в яких зазначені види економічної діяльності згідно з КВЕД-2005, вважаються дійсними. Тому, платникам не обов’язково через скасування з 31 грудня 2012 року класифікатору КВЕД-2005 терміново вносити зміни до своїх документів.

Підставою для відмови у видачі Свідоцтва платника єдиного податку на 2013 рік не може служити відсутність в облікових даних платника податку (крім новостворених) зареєстрованого виду діяльності згідно з КВЕД-2010. Тобто при заповненні заяви про застосування спрощеної системи оподаткування з 2013 року платником податку вказуються ті види економічної діяльності, які відповідають видам діяльності в облікових даних на момент подачі заяви.

Після приведення видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010 у реєстраційних даних фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку вносять відповідні зміни до Свідоцтва платника єдиного податку.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»