• Посилання скопійовано

З лікарняних, отриманих підприємцем за себе, ЄСВ не сплачується

Міндоходів роз'яснило, чи нараховується єдиний соцвнесок на суму лікарняних, отриманих фізособою-єдинником, який не має найманих працівників

З лікарняних, отриманих підприємцем за себе, ЄСВ не сплачується

Міндоходів в м. Києві у листі від 24.12.2013 р. № 2201/І/26-15-17-04-17 нагадало, що фізособи-єдинники сплачують 34,7% від бази нарахування ЄСВ. Проте при бажанні вони можуть брати участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. У такому разі базою нарахування єдиного внеску є 36,6 % суми, що визначається такими платниками самостійно (але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, та не менше за розмір мінімального страхового внеску).

Таким чином податківці зробили висновок, що фізособа – підприємець в разі укладення договору добровільної участі не сплачує єдиний соціальний внесок із отриманих за себе сум допомоги з тимчасової втрати працездатності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»