• Посилання скопійовано

Підприємці, яких мобілізовано, звільняються від сплати єдиного податку

Підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп, яких мобілізовано в зв’язку з ситуацією в Україні, звільняються від сплати єдиного податку

Підприємці, яких мобілізовано, звільняються від сплати єдиного податку

Відповідно до Указу Президента України від 17.03.2014 № 303/2014 «Про часткову мобілізацію», у зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі та відповідно до Конституції України на території України оголошено часткову мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом  45 діб.

Платники єдиного податку першої та другої групи, які не використовують працю  найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного  календарного місяця на рік на час відпустки.

Тобто, дана категорії платників єдиного податку на законних підставах може скористатись правом на тимчасову відпустку та при цьому використати можливість не сплачувати єдиний податок на період відпустки. 

Враховуючи  вищезазначене та з метою  врегулювання питань  щодо нарахувань авансових внесків для фізичних осіб - підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп, що не здійснювали  господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, контролюючі органи матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин) безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню, але  при цьому вищезазначена категорія платників повинна буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде  зазначено період перебування на зборах.

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»