• Посилання скопійовано

На час відпустки та хвороби підприємці не сплачують єдиний податок

Платники єдиного податку І і ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати ЄП один раз на рік на час відпустки протягом одного календарного місяця

На час відпустки та хвороби підприємці не сплачують єдиний податок

Також, не сплачується єдиний податок за період хвороби, підтверджений копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Про це зазначено у п.295.5 статті 295 Податкового кодексу України.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається до податкової інспекції за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності, нормами Податкового кодексу України для таких платників не передбачено.

Одночасно, платники єдиного податку першої і другої груп є платниками єдиного соціального внеску. Чинним законодавством не передбачено пільг щодо його сплати на час відпустки та хвороби. Отже, єдиний соціальний внесок сплачується незалежно від діяльності чи фінансового стану платників податків.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»