• Посилання скопійовано

Якою датою визнавати дохід платника ЄП при розрахунку платіжною карткою?

Платник єдиного податку має визнавати дохід при розрахунку платіжною карткою лише у день зарахування коштів на рахунок в обслуговуючому банку

Якою датою визнавати дохід платника ЄП при розрахунку платіжною карткою?

Дату визнання доходів платниками єдиного податку чітко визначено у п. 292.6 ПКУ. Згідно з цим пунктом датою отримання доходу платника такого податку, зокрема, є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі. Тобто для платників єдиного податку діє «касовий метод» визнання доходів. Оскільки при розрахунках платіжною карткою оплата здійснюється у безготівковій формі (сам розрахунок є для держателя картки ініціацією переказу), в цьому разі порядок визнання доходів для платника єдиного податку відповідатиме порядку їх визнання при розрахунку в торгівлі за безготівковим розрахунком (коли дата відвантаження товарів і дата отримання коштів, як правило, не збігаються).

Отже, на нашу думку, платник єдиного податку має визнавати дохід при розрахунку платіжною карткою лише у день зарахування коштів на рахунок в обслуговуючому банку (що буде підтверджено банківською випискою).

Відповідною датою отримані доходи відображають у книзі обліку доходів (доходів і витрат).

 Олексій Кравчук

Автор: Кравчук Олексій, д.ю.н., аудитор

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»