• Посилання скопійовано

Якщо спрощенцем не отримано доходів, книга обліку не заповнюється

Якщо підприємцем — платником єдиного податку 3 групи, який не є платником ПДВ, з початку здійснення госпдіяльності доходів не отримано, заповнювати книгу обліку доходів не потрібно

Якщо спрощенцем не отримано доходів, книга обліку не заповнюється

Відповідно до пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку, зокрема, третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Порядок ведення книги обліку доходів для вищезазначених платників передбачено наказом № 1637, згідно з вимогами якого такі платники відображають у такій книзі фактично отриману суму доходу від провадження діяльності.

Записи у книзі обліку доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Таким чином, якщо фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку третьої групи, який не є платником ПДВ, з початку здійснення господарської діяльності доходів не отримано, заповнювати книгу обліку доходів не потрібно.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»