• Посилання скопійовано

Відкликати заяву про застосування спрощеної системи неможливо

Нормами Податкового кодексу не передбачено можливості суб’єкта господарювання відкликати подану ним заяву про застосування спрощеної системи оподаткування

Відкликати заяву про застосування спрощеної системи неможливо

У інформаційно-довідковому ресурсі «ЗіР» (категорія 107.01) фахівці ДФСУ роз’яснили, чи має право фізособа-підприємець відкликати подану заяву про застосування спрощеної системи оподаткування.

Зокрема , податківці нагадують, що заяву для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року).

 Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Проте нормами ПКУ не передбачено можливості суб’єкта господарювання відкликати подану ним заяву про застосування спрощеної системи оподаткування.

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»