• Посилання скопійовано

Спрощенець може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність

Підприємець – платник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему

Спрощенець може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність

Зовнішньоекономічна діяльність – діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами. Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають зазначене право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці. Чинним законодавством передбачені види зовнішньоекономічної діяльності, до яких, зокрема, належать експорт та імпорт товарів, капіталів та робочої сили.

Підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо він відповідає вимогам, встановленим главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» Податкового кодексу України та реєструється платником єдиного податку в законному порядку. Пунктом 291.5 статті 291 ПКУ визначені види діяльності, здійснюючи які фізичні особи – підприємці не можуть бути платниками єдиного податку. Діяльність у сфері ЗЕД у цьому переліку відсутня.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»