• Посилання скопійовано

Роздрібна торгівля пивом платниками єдиного податку - з РРО або КОРО

ДФСУ розглянула питання щодо застосування РРО або книг обліку розрахункових операцій при торгівлі пивом підприємцями - платниками єдиного податку першої та другої груп

Роздрібна торгівля пивом платниками єдиного податку - з РРО або КОРО

 ДФСУ у листі від 08.09.2015 р. № 19201/6/99-95-42-01-16-01 нагадала, що з 1 липня 2015 року пиво відноситься до алкогольних напоїв, а отже діяльність з його виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі підлягає ліцензуванню на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначається:

 - адреса місця торгівлі,

 - перелік РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення;

 - реєстраційні номери посвідчень РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах ДФС.

Згідно зі змінами до Закону про РРО (детальніше >>>), платників єдиного податку 1 і 2 груп (підприємці) звільнено від обов'язку застосування РРО незалежно від обраного виду діяльності, якщо обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1 000 000 гривень.

 Оскільки з 01.07.2015 року діяльність з роздрібної торгівлі пивом підлягає ліцензуванню, то ФОП – платники єдиного податку, зокрема першої та другої груп, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, при розрахунках готівкою зобов’язані застосовувати:

  • належним чином зареєстровані РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій,
  • або книги обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок у випадках, передбачених чинним законодавством.

Нагадаємо, що днями податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" зазначили, що підприємці-платники єдиного податку другої та третьої груп, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом у пляшках і бляшанках, за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів, мають право проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО, до досягнення ними протягом календарного року обсягу доходу у розмірі 1 млн грн. Детальніше тут >>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»