• Посилання скопійовано

Книги обліку доходів у єдинників 1-ї та 2-ї груп: особливості ведення

Податківці зауважують, що у разі здійснення госпдіяльності за декількома адресами, ведеться одна Книга обліку, в якій щоденно відображаються суми отриманих доходів від усіх місць здійснення господарської діяльності

Книги обліку доходів у єдинників 1-ї та 2-ї груп: особливості ведення

ДФСУ у листі від 29.10.2015 р. №10121/Д/99-99-17-02-02-14 нагадує, що платники єдиного податку першої і другої груп ведуть Книгу обліку доходів (далі - Книга) шляхом щоденного (за підсумками робочого дня) відображення отриманих доходів.

При цьому Книгу можна вести в паперовому та електронному вигляді, яку слід зареєструвати у контролюючому органі за основним місцем обліку та зберігати протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

У разі реєстрації нової Книги протягом податкового (звітного) періоду записи в ній продовжуються наростаючим підсумком, а попередня Книга залишається у платника.

Крім того, податківці зауважують, що платник єдиного податку, який здійснює господарську діяльність за декількома адресами, веде одну Книгу, в якій щоденно (за підсумком робочого дня) відображає суми отриманих доходів у грошовій (готівковий та/або безготівковий), матеріальній та нематеріальній формі від усіх місць здійснення господарської діяльності.

На підставі даних Книги платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»