• Посилання скопійовано

З'явився інтернет-вірус, що маскується під сторінку Facebook

Вірусна програма постає перед користувачем як вікно для перевірки ідентифікації

З'явився інтернет-вірус, що маскується під сторінку Facebook

Експерти каліфорнійської Кремнієвої долини в середу попередили користувачів всесвітньої павутини про те, що з’явилися віруси, які видають себе за сторінки соціальної мережі Facebook.

За даними фахівців, програма виводить на екран вимогу для перевірки ідентифікації, і при натисканні користувач автоматично перенаправляється на підроблену сторінку соцмережі, де вводить логін і пароль від акаунта.

У цей же момент кіберзлочинці переадресують трафік і отримують доступ до особистої інформації власника і даних, завантажених на персональну сторінку. Повідомляється, що вірус активізується при кожному запуску системи, ускладнюючи процес його усунення.

Крім того, зазначено, що від імені користувачів, які підхопили вірус, автоматично відправляються посилання на заражені сайти.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»