• Посилання скопійовано

Павло Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб

Внаслідок порушення термінів продовження дії довідок ВПО виникла критична ситуація, коли переселенці не можуть вчасно отримати належні їм соціальні виплати. Необхідно терміново виправити цю ситуацію, - зазначив Павло Розенко

Павло Розенко доручив спростити механізм обліку внутрішньо переміщених осіб

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко провів нараду за участю Міністра соціальної політики Андрія Реви, заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, Голови Державної міграційної служби Максима Соколюка, представників інших міністерств та ЦОВВ щодо спрощення обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з метою уникнення затримки виплат соціальних допомог та пенсій переселенцям.

На порядку денному стояли питання забезпечення цільового використання коштів Державного бюджету України, які виділяються на виплату соцдопомог і пенсій внутрішньо переміщеним особам, недопущення перетікання коштів держбюджету на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей та недопущення порушення права на отримання соціальних допомог і пенсій осіб, які перемістилися на територію, підконтрольну українській владі.

«Внаслідок порушення термінів продовження дії довідок ВПО місцевими управліннями Державної міграційної служби виникла критична ситуація, коли переселенці не можуть вчасно отримати належні їм соціальні виплати. Необхідно терміново виправити цю ситуацію і знайти той механізм, який у найкоротші терміни спростить процедуру обліку внутрішньо переміщених осіб», - сказав Павло Розенко.

Серед першочергових кроків, які необхідно здійснити, обговорювалося питання передачі повноважень щодо обліку ВПО місцевим органам влади та приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

До внесення відповідних змін до нормативно-правових актів, Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко доручив Державній міграційній службі та її територіальним підрозділам забезпечити неухильне виконання постанови Кабміну №509, згідно з якою ДМС зобов’язана ставити відповідні штампи на довідках переселенців. «Ми не допустимо порушення соціальних прав переселенців. Всі соціальні виплати люди повинні отримати вчасно і в повному обсязі», - наголосив він.

Віце-прем’єр-міністр також доручив посилити контроль за використанням бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат переселенцям. «Перед нами два головних завдання - не допустити перетікання коштів держбюджету на окуповані території і забезпечити права, своєчасну виплату пенсій і соцдопомог тим людям, які переїхали на постійне місце проживання на підконтрольну українській владі територію», - наголосив він.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»