• Посилання скопійовано

Підписання економічної частини Угоди з ЄС планується після президентських виборів

Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським союзом після виборів президента

Підписання економічної частини Угоди з ЄС планується після президентських виборів

Ми будемо готові підписати економічну частину Угоди з ЄС після президентських виборів в Україні, але фактично ми вже зараз починаємо процес економічних зрушень, - заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Підписання політичної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом заплановане на 21 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що підписання цієї Угоди – це «фактично визнання того, що Україна стає частиною об'єднаного європейського простору»: «Це однин з найбільш важливих перших кроків до набуття в майбутньому членства України в Європейському Союзі».

«21 березня ми підписуємо політичну частину. Парламент її ратифікує, і Україна буде і де-факто, і де-юре частиною великого європейського простору. Мільйони українців, які повстали за своє європейське майбутнє, відчують, що ми таки стали частиною цього майбутнього і будемо робити це майбутнє разом», - сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, було прийнято «єдино правильне рішення спочатку підписати політичну частину Угоди» - «отримати від Європейського Союзу відкритий ринок для українських товарів, ще раз в Україні і в Європі провести консультації щодо відкриття українського ринку для європейських товарів і далі підписати другу частину».

Він зазначив, що такі консультації необхідні, аби зняти будь-які застереження «в особливості ті, що були на сході (України – ред.) стосовно негативних наслідків економічної частини Угоди».

Глава Уряду також додав, що можливість заходу на європейський ринок і несплата відповідних імпортних мит дасть українській економіці змогу отримати понад 400 млн. доларів (за перший рік.- ред).

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»