• Посилання скопійовано

Будувати з наступного року стане дорожче

Починаючи з наступного року офіційна вартість будівництва квадратного метра житлової нерухомості зросте більш ніж на 10%

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства затвердило прогнозний показник опосередкованої вартості будівництва житла в Україні на 2013 р. Цей показник використовується при розрахунку обсягу державних інвестицій, що спрямовуються на спорудження житла. Крім того, його застосовують для визначення розмірів пільгових кредитів за державними програмами.
Відповідно до розпорядження міністерства середня вартість будівництва по країні становитиме 5203 грн за кв. м. Це на 10,8% більше від вартості, встановленої для 2012 року, — 4696 грн за кв. м. Для Києва цей показник встановлено ще вище — 6046 грн за кв. м. Також вище за середні значення по Україні цей показник встановлено для Севастополя (5472 грн за кв. м), АР Крим (5535 грн за кв. м) та Харківської області (5469 грн за кв. м).

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»