• Посилання скопійовано

Визначено орган держреєстрації прав на нерухомість, розташовану в Криму

Реєстрацію нерухомості, розташованої на тимчасово окупованій території, можна здійснити у Херсонській та Запорізькій областях

Визначено орган держреєстрації прав на нерухомість, розташовану в Криму

Реєстрацію нерухомості, розташованої на тимчасово окупованій території, можна здійснити у Херсонській та Запорізькій областях. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 2 липня 2014 р. № 226 «Питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території».

Нагадаємо, що 15 квітня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», відповідно до положень якого набуття та припинення права власності на нерухоме майно на тимчасово окупованій території здійснюється відповідно до законів України. У разі неможливості здійснення державним реєстратором повноважень щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно на тимчасово окупованій території орган державної реєстрації визначається Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до частини четвертої статті 11 згаданого Закону, Уряд постановив, що державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ведення реєстраційних та облікових справ, вчинення інших реєстраційних дій щодо нерухомого майна, яке розташоване в межах території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, здійснюють органи державної реєстрації прав Херсонської та Запорізької областей. Ці дії проводяться відповідно до законодавства України у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»