• Посилання скопійовано

В Україні можуть назавжди заборонити продаж земель сільськогосподарського призначення

Планується не продовжувати дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а зробити цю норму постійно діючою

В Україні можуть назавжди заборонити продаж земель сільськогосподарського призначення

Планується не продовжувати дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а зробити цю норму постійно діючою, що дасть можливість захистити права 7 мільйонів селян, які набули права на земельні паї загальною площею майже 28 мільйонів гектарів.

До такого висновку дійшла робоча група, створена на виконання доручення Голови Держземагентства України Сергія Рудика, яка завершила роботу над проектом Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення”.

«Наша принципова позиція – заборонити продаж землі сільгосппризначення та визначити мінімальний термін її оренди не менше 10 років», – сказав Голова Держземагентства України Сергій Рудик.

Як повідомили в прес-службі Держземагентства, законопроектом також передбачається не допустити скуповування земель сільськогосподарського призначення державної власності, яких на сьогодні нараховується трохи більше 10 млн гектарів.

Для недопущення закріпачення селян орендодавцями, які здебільшого  мають широкі фінансові можливості та потужні юридичні служби, законопроектом також передбачається врегулювати питання можливості розірвання орендодавцем в односторонньому порядку договорів оренди у разі несвоєчасної виплати орендної плати.

Передбачається також поступове повернення у державну власність земель, які не мають ефективних власників.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»