• Посилання скопійовано

Податківці про надання в оренду нерухомості фізособою

Власник нерухомості не має права надавати одну її частину в оренду як звичайна фізособа, а іншу - як підприємець

Податківці про надання в оренду нерухомості фізособою

ДПІ нагадує: не можуть бути платниками єдиного податку, зокрема, фізособи - підприємці, які надають в оренду житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів.

Згідно з ЦКУ власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом. Вказане положення також стосується використання майна, яке надається в оренду підприємцем на спрощеній системі оподаткування.

Таким чином, фізособа, якій належить нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення), загальна площа якого не перевищує вищезазначеної норми, не має права надавати одну частину нерухомого майна в оренду як фізособа - не суб'єкт господарювання, а іншу частину як фізособа - підприємець на спрощеній системі оподаткування. Така фізособа може надавати нерухоме майно в оренду як фізособа - підприємець на спрощеній системі або як фізособа - не суб'єкт господарювання (Лист ДПІ у Комунарському районі м. Запоріжжя від 30.04.2013 р. №2699/10/06).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»