• Посилання скопійовано

Земельний кадастр буде публічним, а ділянки продаватимуть винятково через аукціони

З середини жовтня поточного року земельні ділянки продаватимуть винятково через аукціони.

Земельний кадастр буде публічним, а ділянки продаватимуть винятково через аукціони

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр -  Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Поряд з реформою децентралізації  є ще одна реформа, яку ми зробимо – адже тепер колишній Держкомзем входить у моє підпорядкування.  З середини жовтня всі землі – комерційні ділянки - які є сьогодні в Україні, продаватимуться винятково через аукціони. Адже сьогодні це дуже великий корупційний чинник, і його треба знищити. Також ми припинимо практику  одноосібного прийняття рішень щодо землі, як це було раніше. Відтепер такі рішення прийматимуться тільки за погодженням з сільськими і селищними радами. Бо сьогодні ці ради навіть не уявляють, що відбувається на їх територіях», - сказав Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що земельному кадастру нададуть публічності.

«Ми достатньо серйозно наповнимо земельний кадастр і відкриємо його, щоб всі бачили: яка земля, хто нею володіє, як використовується – це теж є принципово важливо для прозорості використання земельного ресурсу, який завжди був корупційним», - додав Володимир Гройсман.

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»