• Посилання скопійовано

Кожен громадянин зможе особисто перевірити кому належить та чи інша нерухомість

Крім цього, органи державної влади (суди, правоохоронні органи, а також нотаріуси та адвокати) матимуть повний доступ до інформації Реєстру як за об’єктом, так і за суб’єктом

Кожен громадянин зможе особисто перевірити кому належить та чи інша нерухомість

«Що стосується реєстру речових прав на нерухомість, то буде можливість для кожного громадянина подивитися: кому належить та чи інша нерухомість з можливістю пошуку за об’єктом. Це означає, що якщо ви знаєте адресу квартири, наприклад, якщо ви хочете купити або дізнатися хто її власник, ви можете отримати інформацію як безпосередньо на сайті Укрдержреєстру, так і через звернення до реєстраторів або до нотаріуса. Тобто як самостійно, так і через органи державної влади», - наголосила Голова Державної реєстраційної служби Ганна Онищенко.

За її словами, це стало можливим відповідно до ухваленого 14 жовтня Верховною Радою закону, який дозволяє надавати доступ як до реєстру речових прав на нерухомість, так і до реєстру фізичних та юридичних осіб.

Голова Державної реєстраційної служби також відзначила, що органи державної влади (суди, правоохоронні органи, а також нотаріуси та адвокати) матимуть повний доступ до інформації Реєстру як за об’єктом, так і за суб’єктом. «Це сприятиме прозорості влади, дасть можливість перевіряти і чітко контролювати високопосадовців стосовно належного їм майна, а також значною мірою спростить роботу самих реєстраторів», - підкреслила Ганна Онищенко.

Що стосується реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, який і раніше був повністю відкритим, то наданий момент цей реєстр буде доповнений інформацією про кінцевих вигодонабувачів і буде відкритим протягом 30 днів.

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»