• Посилання скопійовано

Переселенці з зони АТО можуть не сплачувати компослуги на час відсутності

Мінрегіонбуд роз'яснив питання щодо здійснення оплати житлово-комунальних послуг переселенцями із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки

Переселенці з зони АТО можуть не сплачувати компослуги на час відсутності

Мінрегіонбуд у роз'ясненні від 9 грудня 2014 року зазначив: якщо у квартирі встановлено засоби обліку води чи теплової енергії, переселенці із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки, не повинні мати ніяких проблем із оплатою комунальних послуг, оскільки вони фактично не споживатимуть послуг і показання відповідних приладів обліку у їх квартирах дорівнюватимуть «0».

Якщо ж квартирні засоби обліку не встановлено, то оплата має здійснюватися:

- або відповідно до показань будинкового засобу обліку води чи тепла;

- або відповідно до норм, затверджених  органами місцевого самоврядування (у разі відсутності будинкових засобів обліку).

При цьому, споживач має право на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг, визначених договором.

Таким чином, переселенці із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки, можуть скористатися своїм правом за умови надання виконавцю заяви та довідки з тимчасового місця проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби.

Враховуючи проблеми із поштовим зв’язком, Мінрегіонбуд радить споживачам надсилати відповідні заяви на адресу виконавців за допомогою засобів електронного та телефонного зв’язку (електронна пошта, факс).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»