• Посилання скопійовано

Виписка з погосподарської книги замінює технічний паспорт

Технічний паспорт вимагається виключно у випадках, коли у виписці з погосподарської книги відсутні відомості про технічні характеристики об'єкта нерухомого майна

Виписка з погосподарської книги замінює технічний паспорт

Держреєстраційна служба у листі від 15.12.2014 р. № 14453/06-15-14 зазначила, що виписка з погосподарської книги, яку надають виконавчі органи сільської ради або архівні установи, замінює надання технічного паспорта.

Відомості погосподарської книги, як правило, є достатніми для формування розділу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

До таких відомостей, зокрема, відносяться:

- тип об'єкта нерухомого майна;

- призначення об'єкта нерухомого майна (житловий або нежитловий);

- площа об'єкта нерухомого майна (загальна та (за наявності) житлова);

- відомості про складові частини об'єкта нерухомого майна (найменування та/або присвоєння літера, загальна та (за наявності) житлова площа об'єкта нерухомого майна, який є складовою частиною складної речі та призначений для обслуговування іншої (головної) речі, пов'язаний з нею спільним призначенням та є її приналежністю);

- адреса об'єкта нерухомого майна. 

Технічний паспорт вимагається виключно у випадках, коли у виписці з погосподарської книги відсутні необхідні для відкриття розділу в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості про технічні характеристики об'єкта нерухомого майна.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»