• Посилання скопійовано

Оприлюднено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель

Держземагентство оприлюднило коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських земель

Оприлюднено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель

Державне агентство земельних ресурсів України доводить до відома громадян та юридичних осіб розмір нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь у розрізі областей і загалом в Україні з урахуванням коефіцієнта індексації.

На 1 січня 2015 року коефіцієнт індексації становить 3,997.

Таким чином, середні значення нормативної грошової оцінки угідь в Україні визначено: для ріллі та перелогів у розмірі 25,77 тис. грн за гектар, для багаторічних насаджень – 49,4 тис. грн, сіножатей – 6,1 тис. грн, природних пасовищ – 4,73 тис. гривень.

З показниками нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь у розрізі областей можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держземагентства України у розділі “Про Держземагентство” – “Напрями діяльності” – “Грошова оцінка земель” – “Оцінка земель сільськогосподарського призначення”.

Довідково:

Нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь була проведена в Україні у 1995 році і затверджена станом на 1 липня того ж року. Індексація нормативної грошової оцінки здійснюється щорічно з урахуванням розміру інфляції.

Результати нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь є основою для справляння земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом.

Джерело: Державне агентство земельних ресурсів

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»