• Посилання скопійовано

Оновлено дані Довідника показників нормативної грошової оцінки земель

Держземагентство оновило дані Довідника показників нормативної грошової оцінки земель населених пунктів

Оновлено дані Довідника показників нормативної грошової оцінки земель

Держземагентство України оновило дані Довідника показників нормативної грошової оцінки земель населених пунктів України та графічну частину довідника. Показники зафіксовано станом на 1 січня 2015 року за підсумками систематизації та упорядкування даних 2014 року щодо повторної грошової оцінки земель в населених пунктах України.

Електронна версія довідника розміщується на офіційному веб-сайті Держземагентства України в розділі “Грошова оцінка земель” – “Оцінка земель населених пунктів”.

Нормативна грошова оцінка земель є важливим економічним чинником для розвитку регіонів. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні (крім випадків спадкування спадкоємцями першої та другої черги за законом (як випадків спадкування ними за законом, так і випадків спадкування ними за заповітом) і за правом представлення, а також випадків спадкування власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою) та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної  плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих  спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

В Україні у 2013 році було повністю завершено роботи з проведення первинної нормативної грошової оцінки земель усіх населених пунктів. Періодичність проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів передбачено статтею 18 цього ж Закону (повторна нормативна грошова оцінка) – не рідше ніж один раз на 5-7 років.

Довідник показників нормативної грошової оцінки земель населених пунктів оновлюється щоквартально, по мірі здійснення відповідних робіт.

Джерело: Державне агентство земельних ресурсів

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»