• Посилання скопійовано

У Раді пропонують відкрити інформацію про власників нерухомості

Законопроектом пропонується дозволити за невелику плату отримувати інформацію про те якими квартирами, ділянками чи автомобілями володіє та чи та особа

У Раді пропонують відкрити інформацію про власників нерухомості

У Верховній Раді пропонують відкрити інформацію про власників нерухомого майна, землі та автомобілів.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції» було зареєстровано 19 березня.

Зокрема, документом пропонується дозволити за невелику плату отримувати інформацію про те якими квартирами, ділянками чи автомобілями володіє та чи та особа. Одночасно персональні дані, як точна адреса будинку чи номер автомобілю захищені законом.

«Наразі закон дозволяє будь-якій особі отримати інформацію щодо того, кому належить чи конкретний об’єкт нерухомого майна чи земельна ділянка, але не розкриває доступ до майнових статків посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних службовців, оскільки не дозволяє здійснювати пошук за конкретним суб’єктом-власником нерухомого майна», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

«Прийняття законопроекту №2423 стане ще одним кроком до прозорості власності в Україні, а відповідно й інструментом для боротьби з корупцією. Він стане тестом для кожного депутата під час голосування в залі на готовність показати свою власність, яка сьогодні прихована від громадськості за допомогою законодавства, та залишає багато способів уникнути декларування своїх реальних статків», – голова Комітету з питань протидії корупції Єгор Соболєв.

Також законопроектом пропонується внести зміни до закону «Про державний земельний кадастр України», якими встановлюється що відомості Державного земельного кадастру є відкритою інформацією.

Джерело: hromadske.tv

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»