• Посилання скопійовано

Прийнято закон про право власності у багатоквартирному будинку

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"

Прийнято закон про право власності у багатоквартирному будинку

Закон визначає особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов'язані з реалізацією прав та виконанням обов'язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління.

Предметом регулювання цього Закону є відносини, що виникають у процесі реалізації прав та виконання обов'язків власників квартир та нежитлових приміщень як співвласників багатоквартирного будинку.

Положення  Закону застосовуватимуться до відносин, що виникають у процесі реалізації прав та виконання обов'язків власників житлових та нежитлових приміщень у гуртожитках, на які поширюється дія Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків".

Закон встановлює права та обов'язки співвласників багатоквартирного будинку, їх відповідальність, форми управління багатоквартирним будинком, прийняття рішень щодо управління багатоквартирним будинком зборами співвласників, визначає повноваження управителя щодо управління багатоквартирним будинком тощо.

Законопроект зареєстровано за №1565.

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»