• Посилання скопійовано

Запропоновано продовжити мораторій на продаж землі

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив профільному комітету провести комітетські слухання щодо питання про продовження мораторію на ринок землі

Запропоновано продовжити мораторій на продаж землі

Під час засідання Погоджувальної ради у понеділок В.Гройсман назвав питання щодо мораторію на землю надзвичайно важливим і поінформував, що у парламенті зареєстровано шість відповідних законопроектів.

«Вважаю неприпустимим сьогодні відкривати ринок землі, оскільки жодного ринку земель в Україні не існує, і це може бути використано для будь-яких зловживань і неефективного використання ресурсу, який є національним надбанням і належить українському народу», - заявив він.

«Мораторій має бути продовжено до того часу, коли ми зможемо побудувати якісну систему, яка б дозволила власникам землі ефективно використовувати цей ресурс, а не таким чином, щоб в один момент люди могли позбавитися через якісь фінансові оборудки можливості володіти своєю землею», - додав керівник Парламенту, висловивши сподівання, що у Ппарламенті будуть напрацьовані спільні підходи до вирішення цього питання.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»